LAWAK : Ayam Panggang

Razak pergi ke sebuah restoran kegemarannya dan memesan ayam panggang seekor.. Beberapa minit kemudian pesanannya sampai... Tapi sedang dia menikmatinya makanannya.. pelayan yang lain menghampirinya dan berkata.. "Maaf, Encik.. Itu sebenarnya pesanan lelaki yang ada di sana itu".

Dan ini merupakan stok ayam terakhir yang kami ada... Maaf ya Encik." Razak menoleh ke arah lelaki yang ditunjuk, ternyata badannya besar dan gagah..

Lalu berkata,"Kerana terlanjur sudah makan sedikit..jadi ayam ini milik saya. lagi pun saya juga membayarnya." Sementara si pelayan restoran nampak kebingungan, lelaki gagah tadi dengan wajah marah sambil membawa pisau menghampiri Razak.

"Hai budak.. jangan sentuh lagi..!! Apapun yang akan engkau lakukan terhadap ayam itu akan aku lakukan juga terhadap engkau. Kalau kau potong kakinya, aku akan potong kaki engkau. Kalau engkau potong perutnya, aku akan potong juga perutmu. Pendek cerita.. apapun yang engkau lakukan, akan aku lakukan juga pada engkau."

Razak terdiam beberapa minit.. lalu perlahan-lahan Dia mengangkat ayamnya, membawa ke mulutnya dan menjilat bontot (punggung) ayam tersebut......

Note : Di akhir cerita, kenape Razak berbuat demikian?

Baca Lawak Seterusnya Di Sini : http://www.izzafey.ws/ceritalucu

2 comments:

  1. sggup ke laki tu menjilat tuh? hahahha


    wah.. hebat.. dah ade page baru.. tahniah bro!! hebat tol...


    boleh turunkan ilmu tu sikit kat saya.. heeee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...